Henk Kisjes (links) en Jeroen Spoelman (midden) aan tafel met een van de deelnemers van de kunst dagbesteding van Tactus Verslavingszorg in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Kisjes (links) en Jeroen Spoelman (midden) aan tafel met een van de deelnemers van de kunst dagbesteding van Tactus Verslavingszorg in Zwolle. © Alex Mulder

Kunst als middel op weg naar herstel bij Tactus Zwolle: ‘Ze zien dat het zin heeft wat ze doen’

,,Je ziet hun levenslust weer groeien, het vlammetje wordt aangewakkerd. Dat is zo mooi om te zien”, vertelt Henk Kisjes. Hij is begeleider van de dagbesteding bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle die zich richt op het maken van kunst. Sinds een paar weken is er in Huis Assendorp een expositie te zien die gemaakt is door de cliënten van Tactus. ,,Toen ik hier begon had ik nooit gedacht dat het niveau zo hoog zou worden.”

Het is gezellig druk in de gezamenlijke ruimte van Tactus, waar ook de tafel staat waaraan de kunst gemaakt wordt. Verschillende deelnemers zijn aan het schilderen en kleuren. Een cliënt vertelt trots: ,,Kijk, het wordt al wat!” Kisjes lacht en zegt tegen zijn collega: ,,Dit is toch mooi, hiervoor doen we het.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle