Kunstenaar Ronald Westerhuis beleeft slechte nachten, omdat hij zijn atelier aan de Willemsvaart dreigt kwijt te raken.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Ronald Westerhuis beleeft slechte nachten, omdat hij zijn atelier aan de Willemsvaart dreigt kwijt te raken. © Frans Paalman / Google Streetview

Kunstenaar Ronald Westerhuis uit Zwolle moet vertrekken uit atelier: ‘Kunst tegen het grote kapitaal’

Kunstenaar Ronald Westerhuis uit Zwolle dreigt dakloos te worden. Hij huurt zijn werkplaats aan de Willemsvaart van vastgoedontwikkelaar Van Wonen. Die wil het gebouw op termijn platgooien en er woningen neerzetten, maar eerst nemen ze er zelf hun intrek.

5 reacties

 • C Binnekamp

  1 week geleden
  Het zou enorm jammer zijn als Ronald Westerhuis niet verder kan in de ruimte waar nu RAWspace zit. Naast atelier is dit ook een expositieruimte, ruimte voor theatervoorstellingen, lezingen en vrijwilligersbijeenkomsten. In 2019 was er de expositie 200 jaar Willemsvaart. Ronald heeft het gebouw binnen behoorlijk opgeknapt. Heel zuur als je het eerste recht op koop hebt en het gebouw wordt zonder jouw medeweten doorverkocht. We zitten toch niet echt te wachten op torenhoge flats op deze plek?
 • H. Osinga

  1 week geleden
  Hij is toch slim genoeg om te weten dat een contract van vijf jaar, na vijf jaar is afgelopen. En als het niet op papier staat dat hij recht van eerste koop is dat zielig, maar ook dat wist hij al lang.
 • m greveling

  1 week geleden
  Plaats maken voor het grote kapitaal? Grappig, vooral als je bekijkt wat dat gedeukte ijzerwerk allemaal kost.
 • Yvonne Veld

  1 week geleden
  Culturele verplichting? Kunst is geen 1e levensbehoefte. En al helemaal niet van die onooglijke en foeilelijke blikkerende metalen megabouwwerken die overal en nergens neergeplemd worden. Smaken verschillen. Ik zie liever een paar levende koeien en kalfjes in de wei dan een blikkerend ding met kitcherig kunstlicht wat zgn. het "noorderlicht" moet voorstellen.
 • B. Veerman

  1 week geleden
  Dat gedoe kan Ronald ook best ergens op de Marslanden doen. Dat je ijzeren beeldjes maakt geeft je niet het recht om je niet aan je huurcontract te houden.