Volledig scherm
Kunstuitleen in Zwolle © Stephan van de Kamp

KunstHuis BV neemt failliete kunstuitleen Zwolle over

Het failliet verklaarde Kunstuitleen Zwolle wordt overgenomen door Het Kunsthuis uit Oudeschans. Wie schilderijen of andere kunstwerken in bruikleen had, kan dat onder dezelfde voorwaarden blijven doen. Wie nog spaartegoeden had bij de Kunstuitleen hoeft ook niet te vrezen, Het Kunsthuis garandeert dat die bewaard blijven.

Eind mei werd de Stichting Beeldende Kunst Regio Zwolle, handelend onder de naam Kunstuitleen Zwolle, failliet verklaard. Klanten en kunstenaars waren in afwachting van communicatie over geleende kunstwerken, uitstaande spaartegoeden en in bewaring gegeven kunstwerken voor de uitleen.

Overnemen

De activiteiten van de Kunstuitleen zijn nu deels overgedaan aan Het Kunsthuis BV, dat ook 'een substantieel gedeelte van de voorraad kunstwerken, onder meer bestaande uit alle kunstwerken die u als klant van Kunstuitleen Zwolle op dit moment onder u hebt, overneemt', meldt curator Benthem Gratama via haar website. 

Geldende voorwaarden

Met ingang van 3 juli hebben klanten de geleende kunstwerken voor Het Kunsthuis B.V. Die zal de overeenkomsten tussen de klanten en Kunstuitleen Zwolle continueren op basis van de geldende voorwaarden. Ingangsdatum daarvoor is 23 mei, de dag dat de Kunstuitleen failliet werd verklaard.

Kunstenaars

Voor kunstenaars die kunstwerken ter uitleen ter beschikking hadden gesteld aan de Kunstuitleen geldt dat ze die dan wel op een nader overeen te komen dag en tijdstip, kunnen ophalen in de winkel van de Kunstuitleen in Zwolle, dan wel dat ze die terugkrijgen wanneer klanten ze terug brengen. Ook eventuele schulden die nog bestaan, zullen door Het Kunsthuis worden overgenomen en worden verrekend met de kunstenaars.

Wie geleende kunstwerken wil inleveren of kopen kan contact opnemen met Het Kunsthuis B.V. via info@hetkunsthuis.nl

In samenwerking met indebuurt Zwolle