Domenique de Vries voor zijn kunstwerk, dat boven de ingang hangt van kunstopleiding ArtEZ aan de Rhijnvis Feithlaan, waar tot en met 8 juli het examenwerk te zien is van 75 kunststudenten.foto Freddy Schinkel
Volledig scherm
Domenique de Vries voor zijn kunstwerk, dat boven de ingang hangt van kunstopleiding ArtEZ aan de Rhijnvis Feithlaan, waar tot en met 8 juli het examenwerk te zien is van 75 kunststudenten.foto Freddy Schinkel

Kunststudenten ArtEZ tonen wat ze in hun mars hebben

Cultuurwethouder Hennie Kenkhuis opende gistermiddag de eindejaarsexpositie van 75 afgestudeerde kunststudenten van ArtEZ. Een week lang hangt en staat hun werk geëxposeerd in de school aan de Rhijnvis Feithlaan.

 1. Regionale marktkooplui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’
  PREMIUM

  Regionale marktkoop­lui in non-food verheffen hun stem voor gelijke regels: ‘Ik betwijfel of we overleven’

  Ze ervaren nog altijd schreeuwende rechtsongelijkheid. De marktkooplui van non-food (alles dat niet eetbaar is), mogen hun waren nog steeds niet verkopen, terwijl andere ondernemers hun klanten wél mogen bedienen, al dan niet op afspraak. Marktkooplieden uit de regio vestigen hun hoop daarom op protesten en een eventuele rechtsgang, want ze dreigen aan de coronamaatregelen ten onder te gaan.
 2. Coronateller eindelijk op nul in verpleeghuizen IJsselland: ‘Maar nog te vroeg voor met z’n allen naar de bingo’
  PREMIUM

  Coronatel­ler eindelijk op nul in verpleeg­hui­zen IJsselland: ‘Maar nog te vroeg voor met z’n allen naar de bingo’

  De paasviering kon doorgaan, de beschermende pakken blijven inmiddels voornamelijk in de kast liggen en de enorme druk op de medewerkers neemt af. Woonzorgcentrum De Havezate in Zwolle is coronavrij, net als alle andere verpleeghuizen in de regio IJsselland. En zo gaat de werkplek van teammanager Willy Hoek van besmettingshaard naar voorbeeld van het nieuwe ‘oude’ normaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen
  Play

  Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen

 2. Gevaccineerde oma: 'Knuffelen moeten we écht weer leren'
  Play

  Gevacci­neer­de oma: 'Knuffelen moeten we écht weer leren'