Volledig scherm
Zo komt het nieuwe beeld op het dak van het conservatorium ArtEZ in Enschede eruit te zien © ArtEZ Artist Impression

Kunststudenten vinden makkelijk werk

De werkloosheid onder afgestudeerde hbo’ers is voor het vierde jaar op rij gedaald, namelijk van 4,6 procent in 2016 naar 3,2 procent in 2017. 

Bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle, Arnhem en Enschede is dat zelfs nog lager, namelijk 2,1 procent. Dat maakt ArtEZ bekend in een persbericht.

De werkloosheid onder hbo-afgestudeerden is sinds 2013 voortdurend gedaald. In 2017 was 3,2 procent werkloos. De werkloosheidspercentages liggen nu weer op het niveau van tien jaar geleden, vóór de economische crisis.

Lage uitval

Deze resultaten zijn gepresenteerd in de HBO-Monitor 2017. ‘Kunst’ is een zeer selectieve sector binnen het hoger beroepsonderwijs. Met 20.000 toekomstige creatieve professionals vormt deze groep 4 procent van het totaal aantal studenten in het hbo. De omvang van de opleidingen is al jaren stabiel door bewust beleid. Studenten in het hbo-kunstonderwijs hebben een hoge motivatie. Het kunstonderwijs heeft de laagste uitval en het hoogste studiesucces van alle sectoren in het hbo.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle