Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Het vuurspringen gebeurt bij meerdere Vrije Scholen, zoals hier in Zutphen. © jan houwers

Leerlinge gewond bij vuurspringritueel Vrije School in Zwolle

Een leerlinge van de Vrije School Michaël in Zwolle heeft tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen bij het Sint Jansfeest van de school. Na afloop van het vuurspringen viel ze in de hete as. 

Hoe het incident heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. De school spreekt van ‘miscommunicatie en een ongelukkige samenloop van omstandigheden’ en ziet geen aanleiding om het ritueel af te schaffen. De moeder van het meisje sluit zich daar bij aan: ,,Dit had niet mogen gebeuren maar het heeft niets met de traditie te maken. Ik sta daar nog steeds achter.’’

  1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
    Jouw regionieuws gemist?

    Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

    De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Zwolle