Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Het vuurspringen gebeurt bij meerdere Vrije Scholen, zoals hier in Zutphen. © jan houwers

Leerlinge gewond bij vuurspringritueel Vrije School in Zwolle

Een leerlinge van de Vrije School Michaël in Zwolle heeft tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen bij het Sint Jansfeest van de school. Na afloop van het vuurspringen viel ze in de hete as. 

Hoe het incident heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. De school spreekt van ‘miscommunicatie en een ongelukkige samenloop van omstandigheden’ en ziet geen aanleiding om het ritueel af te schaffen. De moeder van het meisje sluit zich daar bij aan: ,,Dit had niet mogen gebeuren maar het heeft niets met de traditie te maken. Ik sta daar nog steeds achter.’’

  1. Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer
    PREMIUM
    video

    Brr, een slang ontsnapt in Zwolle en dat met dit warme weer

    Lekker op blote voeten in de tuin, het weer leent zich er uitermate voor. Maar wat nou als een slang door de buurt zwerft? Je zou er maar bovenop gaan staan. Buurtbewoners van de Stadhouderlaan in Zwolle maken zich er niet zo druk om. Afgelopen week spotte een automobilist een slang die over het bloedhete asfalt kronkelde. ,,Die zag ik vorige week geloof ik ook al. Ik dacht eerst dat het een steenmarter was, maar hij gedroeg zich wel wat vreemd’’, zegt buurtbewoner Caro Kuiper.

In samenwerking met indebuurt Zwolle