Het wordt 'lelijk weer' de komende dagen.
Volledig scherm
Het wordt 'lelijk weer' de komende dagen. © ANP

‘Lelijke dagen’ op komst: fikse hagel, natte sneeuw en een klap onweer

VideoEr komen ‘lelijke dagen’ aan voor het oosten en midden van Nederland. Woensdag trekken er fikse hagelbuien over met af en toe een klap onweer, waarbij het niet warmer wordt dan een graad of 7. Al is er een opsteker: de harde wind gaat eindelijk liggen. Al ligt storm Dennis alweer op de loer.

Rond de middag bereiken de eerste hagelbuien Oost en Midden-Nederland. ,,Het is niet dat we hel en verdoemenis verwachten’’, zegt weerman Raymond Klaasssen van Weerplaza. ,,Maar als je op de snelweg plots een forse hagelbui over je heen krijgt, is even gas terugnemen niet onverstandig.” Er staat ook nog een stevige westenwind, soms stormachtig.

Ook een vlok natte sneeuw met een klap onweer is niet uitgesloten. Maar er is ook goed nieuws voor de woensdag: aan het einde van de middag nemen de straffe wind af. 

Donderdag lange perioden van neerslag

Klaassen verwacht voor donderdag niet veel beters. ,,Er trekt een storing over het land, waarbij flink wat neerslag kan gaan vallen.” Niet alleen valt er veel regen met kans op natte sneeuw, er zal ook langdurig neerslag uit de lucht komen. Dat begint in de loop van de ochtend en duurt tot aan de avondspits. 

Een witte wereld verwacht de weerman niet. ,,Het kan zijn dat het even blijft liggen op de wegen, maar met temperaturen tussen de 4 en 5 graden zal het bij een paar vlokken blijven.”

Storm Dennis kortstondiger dan Ciara

Storm Dennis zal Nederland volgens Klaassen op zondag bereiken. ,,Hij is nu officieel benoemd door weerdiensten in Groot-Brittannië. Zij zullen er zaterdag de meeste last van hebben. Via de laatste modellen is de verwachting dat Dennis ons zondag bereikt.” 

Al verwacht hij dat de storm met name kortstondig effect zal hebben op de zee- en kustgebieden. ,,De problemen lijken vooralsnog kleiner dan de storm van afgelopen weekend. Maar de modellen kunnen in de loop van de dagen nog worden bijgeschaafd.”

Bekijk hieronder wat ons komend weekend te wachten staat met storm Dennis.

In samenwerking met indebuurt Zwolle