Volledig scherm
Zacht weer opkomst. © ANP

Lente en winter in een week

Warmere temperaturen zijn op komst, op woensdag en donderdag in Oost-Nederland. Terwijl aanstaande zondag een dikke jas een must is want dan kunnen we natte sneeuw en koude temperaturen verwachten. 

De afgelopen dagen hebben we veel te maken met wisselvallig weer. Gisteren was een kletsnatte dag en leverde dat een ellenlange ochtendspits op. Maar volgens Weerplaza mogen we de komende dagen betere temperaturen verwachten. ,,Temperaturen kunnen in Oost-Nederland zelfs oplopen tot een graad of 14 á 15", zegt weerman Ben Lankamp.

 Woensdag en donderdag

De temperaturen worden veroorzaakt door een krachtige zuidelijke wind die zachte lucht vanuit de subtropen aanvoert. Dat zorgt ervoor dat de temperatuur komende nacht amper onder de 10 graden zal dalen. De gemiddelde temperatuur zal morgen rond de 13 graden liggen. Meteorologen verwachten vooral donderdag mooie temperaturen die kunnen oplopen naar 15 graden. Deze temperaturen gaan gepaard met windkracht 4 tot 5. 

Zondag natte sneeuw

Die lekkere temperaturen maken al weer snel plaats voor koudere temperaturen en zelfs natte sneeuw. ,,Flinke buien worden zondag verwacht. Bij die buien kan ook natte sneeuw zitten. Dan is het echt koud en zal de temperatuur niet verder oplopen dan 6 graden. De minimale temperatuur ligt rond de 2 graden. Dan heb je wel een dikke jas nodig." 

Record

Het record 'warmste 23 november' werd gemeten in 2014 en de meter stopte op 16.5 graden. Donderdag gaat de temperatuur dus weer richting het record. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle