Let je niet op, ligt er een boom in de Zwolse gracht

videoDe gemeente Zwolle is bezig met een grote bomenactie in de stad. 375 populieren worden tijdens deze winter vervangen. Uit onderzoek blijkt dat de bomen in slechte staat zijn en voor een onveilige situatie zorgen.

Populieren worden slap en kwetsbaar als ze ouder worden. Na 35 jaar beginnen de bomen al takken los te laten. In het centrum van Zwolle, ter hoogte van Theater De Spiegel, zijn de populieren tussen de 55 en 60 jaar oud. Grote takken kunnen daarom makkelijk afbreken, zelfs op een windstille dag.

Volgens de gemeente Zwolle moeten er bijna 500 van de 2.500 bomen vervangen worden. In de zomer van 2018 is er al een deel van de bomen gekapt, waardoor er nu nog 375 bomen over zijn gebleven. Na de kap van de bomen zal de gemeente rond april 2020 beginnen met planten van de vervangende bomen.

Oude zwakke populieren moeten worden vervangen in Zwolle.
Volledig scherm
Oude zwakke populieren moeten worden vervangen in Zwolle. © Bram van Kolfschooten
  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Zwolle