Volledig scherm
Overzicht van de gerechten die de koks gemaakt hebben.

Librije-koks op 11e plaats bij wk-finale

LYON/ZWOLLE - De Nederlandse afvaardiging bij de Bocuse d'Or heeft de 11e plaats bereikt in de wk-finale voor chefkoks in Lyon. Het team bestaande uit chefkok Jan Smink en coach OLars Aukema van de Librije en commis Sander Verhaaf van Landgoed Lauswolt uit Beetsterzwaag wisten zich net niet in de top 10 te plaatsen.

Met 1391 punten moesten ze onder andere Denemarken (1392) en Belgie (1393) voor laten. De Verenigde Staten werden voor het eerst eerste (1644 punten) en kregen de Gouden Bocuse: de Bocuse d'Or. Noorwegen werd tweede (1600) en IJsland derde (1581). De landenteams streden tegen 23 andere landen, verdeeld over 2 dagen voor het oog van busladingen enthousiast publiek. De opdracht was een gerecht van Bressekip met rivierkreeft én een veganistisch gerecht te maken.

Volledig scherm
© Helen Albada
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle