Librijegerechten voor de thuiskok

Video,,Ik lust geen vis", zegt Nienke Veldhuis (39) uit Zwolle. ,,Niets dat zwemt eigenlijk." Veldhuis is op uitnodiging van de Stentor een van de tien thuiskoks die donderdag bij Librije's Atelier mogen proefkoken. Niet als sollicitatie, maar om de recepten uit het nieuwe kookboek 'Jonnie en Thérèse Thuis', dat in oktober in de winkel ligt, te testen.

Dat wordt nog een uitdaging dan, want van de vijf testrecepten zijn er drie met vis. Ceviche van forel, gelakte zeeduivel en makreel met boemboe. Veldhuis checkt gauw de andere twee opties, buikspek met gember en quiche met geitenkaas en vijgen. Het wordt de laatste. ,,Ik hou niet van gember." En hoewel ze nog nooit een vijg heeft geproefd, klinkt dat aantrekkelijker.

  1. Isala-verpleegkundige Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Isa­la-verpleeg­kun­di­ge Rebecca raakt gevoelige snaar met ode aan politie: ‘Ze weten dat het leven klote kan zijn’

    Ook Rebecca Hoekstra Andringa is wel eens boos op de politie. ‘Agenten, laten we eerlijk zijn, ik ben er niet altijd dikke maten mee’, postte de verpleegkundige van Isala vanavond op haar Facebook-pagina. Maar ze heeft tegelijk mateloos respect voor het werk dat de mannen en vrouwen in het blauw uitvoeren. Haar lofzang kreeg dankzij de politie in Zwolle razendsnel een breed podium op social media.

In samenwerking met indebuurt Zwolle