Librijegerechten voor de thuiskok

Video,,Ik lust geen vis", zegt Nienke Veldhuis (39) uit Zwolle. ,,Niets dat zwemt eigenlijk." Veldhuis is op uitnodiging van de Stentor een van de tien thuiskoks die donderdag bij Librije's Atelier mogen proefkoken. Niet als sollicitatie, maar om de recepten uit het nieuwe kookboek 'Jonnie en Thérèse Thuis', dat in oktober in de winkel ligt, te testen.

Dat wordt nog een uitdaging dan, want van de vijf testrecepten zijn er drie met vis. Ceviche van forel, gelakte zeeduivel en makreel met boemboe. Veldhuis checkt gauw de andere twee opties, buikspek met gember en quiche met geitenkaas en vijgen. Het wordt de laatste. ,,Ik hou niet van gember." En hoewel ze nog nooit een vijg heeft geproefd, klinkt dat aantrekkelijker.

  1. Sabina overwon vleesetende bacterie maar vecht nu tegen morfineverslaving: ‘Doodeng‘
    PREMIUM

    Sabina overwon vleeseten­de bacterie maar vecht nu tegen morfinever­sla­ving: ‘Doodeng‘

    Ze werd ziek in Zuid-Afrika en ontwaakte in een ziekenhuisbed in Zwolle. Sabina Prins overleefde drie jaar geleden een vleesetende bacterie in haar lichaam. Ze is nu bezig met haar volgende gevecht: afrekenen met de morfineverslaving die tijdens haar ziekteperiode ontstond. ,,Ik vind het doodeng maar ik kan niet wachten om hier straks vanaf te zijn en weer iets meer mezelf te kunnen worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle