Stefan Meekers zet sinds 2020 tijdens kerst kaarsen bij graven neer om oorlogsslachtoffers te herdenken.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Meekers zet sinds 2020 tijdens kerst kaarsen bij graven neer om oorlogsslachtoffers te herdenken. © Frans Paalman

Lichtjestocht bij graven oorlogsslachtoffers met kerst in Zwolle op de tocht? Gemeente beraadt zich

Er zijn in Zwolle zorgen over de toekomst van de lichtjestocht: het met kerst aansteken van kaarsen bij graven om oorlogsslachtoffers te gedenken. Stefan Meekers begon er in 2020 in Zwolle mee. Hij is nogal geschrokken na een gesprek met de gemeente. ,,De boodschap was dat we moesten stoppen.”

1 reactie

 • albert bouwmeester

  2 maanden geleden
  Ik ben daar [als bezoeker van Bergklooster] vorig jaar toevallig tegen aangelopen . Het was mooi om te zien, door ieder die in die tijd om het leven kwam even veel aandacht.te geven met een simpel kaarsje!.............en nu komt de Gemeente Zwolle met het briljante idee om zoiets om zeep te helpen............niet te geloven!!
 1. Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken
  Liveblog

  Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken

  Rohda Raalte boekte vorige week nog een klinkende zege op Alcides, maar kreeg vandaag op bezoek bij SJC een flinke dreun te verwerken. De ploeg uit Noordwijk won met liefst 7-1. Ook Heino is er niet in geslaagd het goede resultaat uit de eerste wedstrijd na de winterstop een passend vervolg te geven, terwijl de ontmoeting tussen Alcides en Westlandia voortijdig werd gestaakt. In 2J deed SC Emmeloord uitstekende zaken door EMMS te verslaan.