Volledig scherm
Door de toevoeging van het huidige ABN Amro kantoor (links) wordt de Lidl weer een stuk verruimd. © Google Streetview

Lidl in Aa-landen pakt uit: supermarkt ondergaat opnieuw uitbreiding

De Lidl in winkelcentrum Aa-landen in Zwolle wordt wederom uitgebreid. Vorig jaar legde de Lidl al beslag op de ruimte van de voormalige Etos en de komende maanden wordt onder andere het huidige kantoor van ABN Amro toegevoegd aan de supermarkt.

Dat bevestigt Felicity Nieman, relatiemedewerker bij Lidl: ,,Het klopt dat wij onze winkel aan de Dobbe in Zwolle gaan verbouwen. In samenspraak met de gemeente Zwolle, de verhuurder Urban Interest en de ABN Amro bank hebben wij een plan ontwikkeld.’’ Nieman spreekt van een ingrijpende verbouwing, maar stelt de vaste klanten van de supermarkt gerust voor de komende maanden. Zij hoeven zich geen zorgen te maken dat ze voor hun boodschappen niet bij de Lidl terecht kunnen. ,,Nee, de winkel blijft tijdens de verbouwing gewoon open voor onze klanten’’, aldus Nieman. 

Quote

Onder de bezoekers van het winkelcen­trum ging al langer het gerucht dat de winkel een bovenver­die­ping gaat bouwen. Die komt er ook.

Verdieping 

De winkel wordt door de toevoeging van het huidige ABN Amro kantoor een stuk verruimd. Daar blijft het echter niet bij. Onder de bezoekers ging namelijk al langer het gerucht dat de supermarkt een verdieping gaat bouwen. Ook dat gerucht wordt bevestigd door Nieman: ,,Wij zullen inderdaad een verdieping realiseren. Die komt er voor onze medewerkers. Denk aan toiletten, een technische ruimte en een bedrijfskantine. Daarnaast zal de entree worden verplaatst en vernieuwd.’’

Begin 2020

De verse broodjes van de Lidl zullen in de toekomst nog verser ruiken dan voorheen, want ook de warme bakkerij krijgt een opknapbeurt. De bezoekers van het winkelcentrum zullen echter nog wel even moeten wachten voordat de Lidl de verbouwing heeft afgerond. ,,Wij verwachten de vernieuwde winkel medio februari 2020 te kunnen heropenen’’, besluit Nieman. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle