Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kistemaker werd in 2009 koninklijk onderscheiden en is nog steeds trots © Frans Paalman

Lintjesregen: Hoe trots zijn de dragers?

Allemaal trotse en verraste gezichten tijdens de lintjesregen. Maar blijft die trots? Vier mensen die tien jaar geleden een speldje kregen vertellen hun verhaal. Van ‘Ik was ’m al helemaal vergeten’ tot ‘Ik draag ’m bij elk feestje’.

Voor iedereen die tien jaar geleden werd beloond tijdens de lintjesregen, blijft het festijn een zwarte rand houden. Een dag later pleegde Karst Tates namelijk de aanslag tijdens Koninginnedag in Apeldoorn. Maar tijdens de uitreiking van de spelden zelf was het nog één en al vrolijkheid. Ook het prachtige weer hielp mee bij die feestvreugde.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle