Zwaarbewapende politie houdt de dag na de schietpartij het huis in de Van Disselstraat en de buurt in de gaten
Volledig scherm
PREMIUM
Zwaarbewapende politie houdt de dag na de schietpartij het huis in de Van Disselstraat en de buurt in de gaten © Frans Paalman

Liquidatiepoging in woonwijk: Beruchte Zwollenaar doelwit van kogels?

De 25-jarige man die zondagochtend werd geraakt tijdens een kogelregen in de Zwolse wijk Stadshagen, is zelf verdacht geweest in een reeks gewelddadige strafzaken. Die zaken draaiden om het dealen van cocaïne, autoheling en een schietpartij. Justitie zag hem ook als de man die zijn eigen zaak - lunchroom Da Vinci in Zwolle - brand stak, maar kon dat niet bewijzen.

De breedgeschouderde Zwollenaar ontsnapte zondagochtend vroeg ternauwernood aan een kogelregen in de buurt van de Van Disselstraat aan de rand van Stadshagen. De man, die geboren is in het dorpje Pesjawar in het noorden van Pakistan, woont al jaren in Zwolle. Volgens getuigen werd hij onder vuur genomen door mannen op een scooter, terwijl hij de auto uitstapte. De kogels vlogen in het rond. Het slachtoffer zou zelf teruggeschoten hebben, meldde een buurtbewoner, maar de politie wil daar in het belang van het onderzoek niets over kwijt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle