De Stadkamer in Zwolle waar RTV Focus vanaf 23 april het Lockdown Café zou gaan uitzenden.
Volledig scherm
De Stadkamer in Zwolle waar RTV Focus vanaf 23 april het Lockdown Café zou gaan uitzenden. © Frans Paalman

Lockdown Café Zwolle uitgesteld tot 23 april

Het Lockdown Café, dat een aantal Zwollenaren samen met RTV Focus wil houden om geld in te zamelen voor de Zwolse horeca, is uitgesteld tot 23 april. Oorspronkelijk zou het afgelopen weekeinde non-stop geld inzamelen met donaties en veilingen.

De organisatie laat op Facebook weten dat het meer voorbereidingstijd nodig heeft en daarom ‘in goed overleg’ heeft besloten later te starten. Het virtuele café, waarin vooral Zwolse dj’s, artiesten en gasten zouden worden ontvangen, wil verder Zwollenaren op verschillende manieren een bijdrage laten leveren aan dit initiatief. Bijvoorbeeld door het aanvragen van een liedje, door middel van een donatie of het bieden op veilingen. Het geld wat daarmee wordt binnengehaald is bedoeld om de horecabedrijven in de stad straks op een leuke manier te kunnen laten starten, lichtte de organisatie eerder toe.

Veel Zwolse horeca-ondernemers lijken echter niet op de actie te zitten wachten, bleek vorige week al. De Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) moest vorige week haar standpunt nog bepalen. Voorzitter Ton Leensen wil desgevraagd geen enkele reactie meer geven, ook niet of de stichting achter het initiatief staat.

  1. Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobilist A. door rood?
    PREMIUM

    Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobi­list A. door rood?

    ,,Meneer was misschien niet van plan ons leven te verpesten. Maar hij moet wel realiseren wat hij ons heeft afgenomen.’’ De zoon van een 69-jarige Zwollenaar die in januari 2019 omkwam bij een verkeersongeval, las donderdag in de rechtbank geëmotioneerd een verklaring voor. Plaatsgenoot Ahmed A. (29) reed het slachtoffer met zijn auto aan. Justitie vindt hem schuldig en eist een werkstraf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle