Meubelmaker Joost van Wortel van Wortelwoods zit in het centrum van Apeldoorn en doet zijn werk in een open werkplaats; klanten in de winkel kunnen hem en vier collega's op de vingers kijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Meubelmaker Joost van Wortel van Wortelwoods zit in het centrum van Apeldoorn en doet zijn werk in een open werkplaats; klanten in de winkel kunnen hem en vier collega's op de vingers kijken. © Maarten Sprangh

Lokaal, puur en eerlijk is ‘in’: meubelmakers voelen de wind in de rug, ondanks coronacrisis

Meubelmakers zijn hot en booming. Bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond. Brancheorganisaties spreken van ‘een herwaardering van het ambacht’. ,,We kiezen voor lokaal, puur en eerlijk vakmanschap.”    

 1. LTO Noord roept staten- en raadsleden op tot ‘nee’ tegen zonnepark in weiland
  PREMIUM

  LTO Noord roept staten- en raadsleden op tot ‘nee’ tegen zonnepark in weiland

  Zeg ‘nee’ tegen zonnevelden op landbouwgrond. Die oproep doet LTO Noord in een brief, rechtstreeks aan Overijsselse Statenleden en gemeenteraadsleden in West-Overijssel. Volgens LTO moet het verbod een plek krijgen in de Regionale Energie Strategie (RES) West-Overijssel 1.0, waarover voor 1 juli moet worden besloten. Er moet steviger worden ingezet op zonnepanelen op daken, boerenerven en restgronden, vindt LTO, dat daarom ook heeft geweigerd te tekenen voor de concept-RES.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Video van de Dag | Eventjes de natuur in? Dat kan ook op déze spectaculaire manier
  Play

  Video van de Dag | Eventjes de natuur in? Dat kan ook op déze spectacu­lai­re manier

  21 april
 2. Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Swifterbant
  Play

  Uitslaande brand verwoest bedrijfs­pand in Swifter­bant