Lokale kunstenaars kijken op expositie in Zwolle kritisch naar de maatschappij

Alle drie staan ze wat sceptisch tegenover technologische ontwikkelingen in de maatschappij. Of eigenlijk meer tegenover hoe de mens ermee omgaat. ,,Er is zoveel mogelijk tegenwoordig. Maar of dat nou allemaal zo'n verbetering is’’, zegt Dennie Boxem. Samen met Mattijs Bredewold en Daniel Douglas exposeert hij sinds deze week in theater De Spiegel en restaurant Koperen Kees. ,,We komen allemaal uit Zwolle. Het is fijn dat er nu een extra ruimte is om je in je eigen stad te laten zien.’’

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Duo uit Dalfsen presenteert in regio spel in virtuele wereld: tijdens een etentje samen de bank beroven

  Duo uit Dalfsen presen­teert in regio spel in virtuele wereld: tijdens een etentje samen de bank beroven

  Vier tot zes mensen zitten aan tafel in een restaurant. Eén van hen heeft een virtualrealitybril (vr-bril) op en vertelt wat hij ziet. Zijn tafelgenoten verstrekken op hun beurt informatie uit de echte werkelijkheid, waarmee de spelers elkaar op weg helpen om het spel tot een goed einde te brengen. Lukt het hen om binnen anderhalf uur de bank te beroven en te ontsnappen uit het Spaanse Muntgebouw?