De vrachtwagen die zichzelf vanmorgen vastreed in de zachte berm langs de N35.
Volledig scherm
De vrachtwagen die zichzelf vanmorgen vastreed in de zachte berm langs de N35. © News United / Jan Willem Klein Horstman.

Loodzware vrachtwagen vast in berm N35 richting Raalte: tunnel bij Nijverdal uren dicht

UpdateEen chauffeur die stalen balken vervoerde, heeft zijn vrachtwagen vanochtend vastgereden op de N35 van Almelo naar Zwolle. De man was met zijn loodzware lading over het verdrijvingsvlak gereden waarna hij vast kwam te zitten in de zachte berm. De weg was daardoor twee uur lang dicht.

Door de vastgelopen vrachtwagen moest de Salland-Twentetunnel worden afgesloten voor verkeer richting Raalte en Zwolle. De bergingswerkzaamheden verliepen moeizaam, het verkeer werd twee uur lang geadviseerd om gebruik te maken van een omleidingsroute.

‘Omleiding voldoet niet’

Rijkswaterstaat adviseerde het verkeer in eerste instantie U11 te volgen, een omleiding via N347/Rijssensestraat, maar kwam daar later op terug omdat die niet voldeed. De nieuwe omleiding werd  U41 (via N36, N48, N348). Rond 10.00 uur was de N35 weer vrij.

Eerder in de ochtendspits vond in de buurt al een ongeluk plaats op de A1 waarbij een file ontstond van tien kilometer.

De file tussen Zwolle en Almelo dinsdagmorgen, na een ongeval met een vrachtwagen.
Volledig scherm
De file tussen Zwolle en Almelo dinsdagmorgen, na een ongeval met een vrachtwagen. © Screenshot ANWB
  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle