Park De Wezenlanden in Zwolle.
Volledig scherm
Park De Wezenlanden in Zwolle. © Francisca Muller

Looproute naar restaurant in park De Wezenlanden in Zwolle krijgt verlichting

De looproute vanaf de parkeerplaats van het provinciehuis in Zwolle naar parkpaviljoen De Wezenlanden wordt voorzien van (niet fel schijnende) verlichting. Dat heeft het Zwolse college besloten. De rest van het park blijft donker om flora en fauna te beschermen.

De discussie over meer verlichting van het Zwolse wandel- en recreatiepark laaide op na de brute overval op drie mannen in het park, bijna een jaar geleden. Zes andere mannen beroofden hen van spullen toen ze in het park zaten. De VVD wierp de vraag op of het stikdonkere park niet beter verlicht moet worden.'

Het college komt nu deels tegemoet aan dat verzoek. De looproute via de onderdoorgang naar restaurant Parkpaviljoen de Wezenlanden wordt voorzien van lampen die naar beneden schijnen. Daardoor geven ze geen lichthinder in de omgeving. De looproute langs het Almelose Kanaal blijft donker. 

Het besluit om in Park de Wezenlanden op deze specifieke route richting het Parkpaviljoen verlichting aan te brengen is een uitzondering, benadrukt het college. Het uitgangspunt blijft dat parken in Zwolle, vanwege flora en fauna onverlicht zijn.

In samenwerking met indebuurt Zwolle