Man compleet door het lint bij verkeersruzie in Zwolle (en alles is gefilmd)

videoEen 65-jarige scooterrijder is in Zwolle in elkaar geslagen na een compleet uit de hand gelopen verkeersruzie. Het slachtoffer achtervolgde een fietser die hem had aangereden, maar moest dat bekopen met rake klappen tegen zijn hoofd. Eén lichtpuntje: het incident is gefilmd en de dader staat herkenbaar op beeld.

Dat bleek tijdens de uitzending van opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost. 

Het voorval speelt zich twee maanden geleden af in de wijk Assendorp. Op vrijdag 13 september botsen op de Van Karnebeekstraat de 65-jarige scooterrijder en een fietser op elkaar. Het windscherm van de scooter raakt daardoor beschadigd. Maar als de scooterrijder de schade onderling wil afhandelen, krijgt hij een klap. De fietser gaat ervandoor.

Achtervolging

De scooterrijder besluit de achtervolging in te zetten. Hij zet daarbij de camera van zijn mobiel aan om alles te filmen. Ondertussen roept hij tegen voorbijgangers dat ze de politie moeten bellen. Het lijkt te werken: met hulp van een aantal omstanders wordt de fietser bijna tot stoppen gedwongen.

Maar als de fietser vervolgens toch weer het hazenpad kiest, is de 65-jarige scooterrijder er klaar mee. Hij versnelt en rijdt tegen het achterwiel van de fietser aan. De fietser gaat onderuit. Dat is het moment dat de situatie escaleert.

Volledig scherm
Een verkeersruzie liep compleet uit de hand in de wijk Assendorp in Zwolle. © Onder de Loep

Volledig door het lint

Als de fietser weer opstaat, gaat hij volledig door het lint. Hij loopt op de scooterrijder af en begint hard op hem in te slaan. Het slachtoffer wordt meerdere keren hard tegen het hoofd geslagen. Ook wordt hij geschopt. Nadat een minuut op de 65-jarige man is ingeslagen, gaat de fietser ervandoor. 

,,Dit is gewoon bizar gedrag’’, stelt politiewoordvoerster Sigrid Passchier bij Onder de Loep. ,,Het slachtoffer heeft veel geluk gehad doordat hij zich goed klein maakte.’’ Uiteindelijk hield hij er een scheur in z'n wenkbrauw en een blauw oog aan over. 

De politie is vanzelfsprekend op zoek naar de dader van de mishandeling. Dankzij de telefoon, die ook tijdens de woede-uitbarsting nog filmde, is hij goed in beeld te zien. De man heeft een donkere huidskleur en droeg een zwarte jas met bontkraag. Ook wordt de man die naast hem fietst gevraagd zich te melden.

In samenwerking met indebuurt Zwolle