De graafmachine met de lantaarnpaal, die het slachtoffer onder stroom zette.
Volledig scherm
De graafmachine met de lantaarnpaal, die het slachtoffer onder stroom zette. © Jasper Hutten/News United

Man ernstig gewond als lichtmast hem onder stroom zet in Zwolle

Een man die op de Oude Hessenweg aan de oostkant van Zwolle met de hand meehielp een lantaarnpaal te vervoeren, is ernstig gewond geraakt toen de lantaarnpaal een hoogspanningsmast raakte en de man onder stroom zette.

6 reacties

 • Jt Eisses

  1 maand geleden
  Wie werkt kan een ongeluk of schade veroorzaken. Je kan er van alles op los laten een r.i.e of een l.m.r.a . Dit soort ongevallen gebeuren nu eenmaal. Een ramp voor de familie en bedrijven deze wens ik veel wijsheid en sterkte.
 • Willem Heerema

  1 maand geleden
  Heeft het bedrijf wel een risico inventarisatie en evaluatie gemaakt? En hebben de werknemers voorafgaand aan de start wel een LMRA gehouden?
 • J Rossingh

  1 maand geleden
  Ik weet dat je daar niet zonder toezicht mag werken.Ik weet het zeker Heb 40 jaar in de hoogspanning http://gewerkt.De aannemer wordt dan ook aansprakelijk gesteld voor alle schade ook van de gewonde medewerker.Op de klicmelding staat zeker dat daar hoogspanningsmasten zijn.Als de werkzaamheden niet aangemeld zijn volgd ook nog een flinke boete.
 • Chris Huisman

  1 maand geleden
  @J Rossingh. Dat is de oplossing, een flinke boete geven. Het is helemaal niet verboden om daar in de buurt te werken. Er zit alleen een eis voorzorgsmaatregel op. Of dit gebeurt is, weet u net als ik niet. Maar oordelen op afstand is eenmaal erg makkelijk.
 • J Rossingh

  1 maand geleden
  Verboden om daar in de buurt te werken .Een flinke boete geven