Volledig scherm
Café Bloopers in Zwolle © Screenshot Google Streetview

Man uit Elburg geeft wildvreemde cafébezoeker stomp in gezicht in Zwolle, politie zoekt slachtoffer

De politie in Zwolle heeft vannacht een 34-jarige man uit Elburg aangehouden voor mishandeling. De man weigerde weg te gaan bij een café, nadat portiers hem uit de zaak hadden gezet. Daarop sloeg de man een wachtende bezoeker in zijn gezicht. Omdat de aanhouding veel tijd in beslag nam, was het slachtoffer verdwenen. De politie komt graag met hem in contact.

Het incident vond rond 01:50 uur plaats bij café Bloopers aan de Voorstraat in Zwolle. Twee mannen, onder wie de verdachte uit Elburg, werden door portiers uit het café gezet. Zij weigerden te vertrekken en bleven zich hinderlijk gedragen. De twee wilden terug het café in, maar de portiers verhinderden dat. 

Stomp in gezicht

Volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff werd de situatie grimmiger toen de vriendengroep van de twee mannen zich met de situatie begon te bemoeien. Agenten die op de melding afkwamen wilden bemiddelen, maar nog voordat dat goed en wel kon gebeuren, ging het mis. ,,De verdachte liep in de richting van het café en gaf een man die in de rij stond een stomp in zijn gezicht”, zegt Westerhoff.

De agenten werkten de verdachte tegen de grond en hij verzette zich daarbij hevig. ,,Hij maakte ook een slaande beweging in de richting van de collega's", zegt Westerhoff. ,,Hij gaf aan niks te hebben gedaan.” Na zijn aanhouding is de man meegenomen naar het bureau. Hij zit op dit moment nog vast en heeft nog geen verklaring willen afleggen. 

Onbekende man

De aanhouding van de Elburger duurde dusdanig lang dat het slachtoffer inmiddels was vertrokken met onbekende verwondingen. ,,Wij zoeken de jongen uit die rij, zodat hij aangifte kan doen", zegt Westerhoff. ,,Het gaat om een jongen met een wit shirt en een spijkerbroek. Hij heeft geprobeerd de verdachte tegen te houden om weer het café binnen te gaan. Doordat hij de portiers van dienst wilde zijn, kreeg hij zelf klappen.” 

De politie roept het slachtoffer op zich te melden. Voor het vervolgen van de verdachte maakt dat overigens niet uit. ,,We hebben de camerabeelden, dus dat komt wel goed", besluit Westerhoff. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle