Volledig scherm
© Thinkstock

Manager verduisterde 9 ton van uitvaartorganisatie Yarden voor reizen en sauna

Ger R. verduisterde 9 ton van rekeningen van uitvaartorganisatie Yarden in Zwolle en Almere. Dat bekende de ex-financieel manager vanmorgen in de rechtbank in Lelystad. Het Openbaar Ministerie denkt dat het verduisterde bedrag zelfs boven de 1 miljoen euro zit. 

De 57-jarige R. zei vanochtend tegen de rechters dat de administratie bij Yarden zo lek als een mandje was. Na een scheiding en diverse problemen zat hij rond 2008 financieel aan de grond, zei hij. Via een tussenrekening in Zwolle sluisde hij jarenlang tonnen naar eigen bankrekeningen. 

Reizen

Bij een controle kwam de fraude aan het licht: tegenover de vele betalingen stonden geen facturen. R gebruikte het geld van de uitvaartorganisatie eerst om schulden af te lossen. ,,Later ging het uitgeven makkelijker.'' Uit het dossier blijkt dat geld is overgemaakt naar Thailand, dat hij een sauna thuis liet aanleggen, veel met businessclass vloog en een Chevrolet kocht.

De officier van justitie liet op de zitting in maart al doorschemeren dat R. een forse celstraf te wachten staat. Ook kondigde het OM al een ontnemingsvordering van meer dan 1 miljoen euro aan. Later vandaag wordt die eis bekend. 

Volg hieronder de zaak live via Twitter:

In samenwerking met indebuurt Zwolle