Mankato brengt leven in en om iconisch brugwachtershuisje Zwolle

videoHet beeldbepalende, in onbruik geraakte rode brugwachtershuisje bij de Twistvlietbrug komt weer tot leven. Het gloednieuwe kunstcollectief Mankato laat Zwollenaren er dit seizoen kennismaken met natuur en klimaatveranderingen.

Het is nog niet zo’n icoon als de Peperbus of de Wolk van de Fundatie, maar het opvallende rode brugwachtershuisje aan het Zwarte Water is al twintig jaar een baken in het landschap. Twee jaar geleden verloor het zijn functie als bruggenbedieningscentrum van Zwolle. In afwachting van een nieuwe, permanente functie, is het nu aan Mankato - ‘blauwe aarde’ in de taal van Noord-Amerikaanse indianen - om reuring te brengen in het gebouw en zijn omgeving, op het snijvlak van de wijken Holtenbroek en Stadshagen.

  1. LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzorgingshuis en artsen waarschuwen wielrenners

    LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzor­gings­huis en artsen waarschu­wen wielren­ners

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle