Drie van de vier verdachten en een van hun advocaten (met bril).
Volledig scherm
PREMIUM
Drie van de vier verdachten en een van hun advocaten (met bril). © Nicole van den Hout

Mannen verkrachten bewusteloos meisje (17) in Zwolle, stelt justitie: ‘Live te zien op Instagram’

Een groep mannen heeft volgens justitie begin 2020 in Zwolle een 17-jarig meisje verkracht en die gruweldaad gefilmd en live uitgezonden op Instagram. Ze zou even daarvoor door een van de groepsleden knock-out zijn geslagen. ,,Hoe kunnen jullie op zo’n lage manier misbruik maken van een kwetsbare minderjarige?”, vroeg de moeder van het meisje tijdens de rechtszaak.

18 reacties

 • N. Leusink

  1 maand geleden
  Ik geloof dat de daders en wegkijkers die toestonden dat kinderen bij vrouwen werden weggehaald niet uit het buitenland kwamen.
 • M.G. Blom

  2 maanden geleden
  Schuldig tenzij bewezen is dat de verdachte onschuldig is, is óók een mogelijkheid, maar dat systeem heeft vergelijkbare nadelen, zoals Jeroen in zekere zin ook aangeeft.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Met dank aan d66, Groen links, SP en PvdA...
 • Erik Ploeg

  2 maanden geleden
  Het in-trieste hiervan vind ik dat we met z’n allen net zo veel commentaar kunnen leveren als we willen, maar de deur voor meer van dit soort volk blijft gewoon wagenwijd openstaan, de strafmaat blijft gewoon veel te laag, en het meest walgelijke is wel dat de advocatuur er lekker aan verdient…
 • Julius Bruins

  2 maanden geleden
  Maar de grootste boeven vind ik de advocaten, het wordt hoog tijd dat er in Nederland rechters komen die ook de advocaten straffen op het moment dat onomstotelijk bewezen is dat de dadersdie zij verdedigen schuldig zijn. Ze halen echt alle slinkse trucjes uit de doos om dit geboefte vrij te pleiten, walgelijk en een klap in het gezicht van de rechtgeaarde bevolking.