Martin (59) woedend over weghalen bloemen in Zwolle: 'Ik heb hier twee jaar aan gewerkt’

MET VIDEOZwollenaar Martin Dinkelberg (59) legt een fraai bloementuintje aan in een openbaar perkje, in de verwachting dat de overheid dit soort initiatieven stimuleert. Komt groenbeheerder ROVA om de hoek die de bloemen weghaalt. ,,Iedereen in de buurt was er juist blij mee. Hoezo is Zwolle een groenstad, zoals soms gezegd wordt?”

27 reacties

 • Annet Grafhorst

  1 maand geleden
  Ik ben het helemaal met je eens Everdien, Ik vind ook dat wij als volk eens moeten laten zien, dat wij het niet meer pikken, het is een grote klerezooi geworden hier. En als we er zelf niks aan doen, wordt het alleen maar erger!
 • Anja Stutterheim

  1 maand geleden
  Aa-Landen is DE groene wijk van Zwolle. Zegt de gemeente. Nou ja, dat stukje op de foto met bordje buurtinitiatief is inderdaad groen. Kleurenblind zijn ze in ieder geval niet. Het is niet de eerste keer dat de ROVA dit doet. Waar het oude, dode spul weg moet, doen ze het niet, maar in dit geval, iets dat wel mooi is, moet weg. Omgekeerde wereld.
 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  In Apeldoorn heb ik enige jaren geleden de wijkbeheerder aangesproken over de tuintjes voor aan de straat niet werden onderhouden. Ik heb ze aangeboden er planten in te poten. Was helemaal oke. Tot nu toe onderhoud ik het zelf. De verschillende hoveniers die ingehuurd worden heb te verstaan gegeven van de planten af te blijven en niet te schoffelen. Het is nu 5 jaar een stukje wat er top uitziet. Maar laat de gemeente nu niet alles eruit trekken want dan zijn ze aan de beurt.
 • Everdien Bluemink

  2 maanden geleden
  We leven waar in de regering alles beslist . Wij hebben niets te willen . De Nederlandse bieren pakken we gewoon alles af . Hotel kopen ze om er asielzoekers in te zetten . Ipv Nederlanders. We zitten Overvol met asielzoeker s En zelfs een plantsoen mooi maken ,ook dat mag niet ... democratie......nee communisme dictatuur. Dit is wat ons land geworden is . Waarom pikken we dit eigenlijk nog
 • D Pit

  2 maanden geleden
  zelf nadenken is verboden dat weet toch iedereen? Bevel is bevel, die plantjes moeten weg want formulier 37a-bis17/3 was niet volledig ingevuld! En regels zijn regels! Anders zou het maar een bende worden! Straks willen mensen nog zelf de kleur van hun huis bepalen! Of zomaar een andere dakkapel dan de buren! Dat kan toch niet?