Massale zoektocht IJssel naar ‘mogelijke drenkeling’ voorlopig gestaakt, speuren gaat wel door

update & videoDe massale zoektocht naar een mogelijke drenkeling op de IJssel is gestaakt. De politie beraadt zich nu of een gerichte zoekactie meer helderheid kan brengen. Hulpdiensten rukten woensdagochtend massaal uit voor de melding van ‘man overboord’ op de IJssel tussen Zwolle en Hattem. 

Het Team Onderwaterzoekingen van de Landelijke Eenheid gaat wellicht in de middaguren zoeken naar de mogelijke drenkeling. De politie weet nog niet zeker of de persoon die ze zoeken daadwerkelijk in het water is beland. 

De opvarende werd vanochtend gemist, mogelijk vlak nadat het binnenvaartschip zijn vaartocht hervatte. Na een urenlange en massale zoekactie door politie en brandweer werd er geen lichaam aangetroffen. De politie houdt alle mogelijkheden open: ook het scenario dat de gezochte persoon niet in het water is beland. ,,We weten het gewoon nog niet. Daarom zeggen we ook niet naar wie we zoeken. Dat heeft alles te maken met de privacy.’’ 

Gericht

Nu de grote speurtocht van woensdagochtend niets heeft opgeleverd, kijkt de politie of een gerichte inzet op bepaalde locaties soelaas biedt. Daarvoor worden mogelijk mensen van het Landelijke Team Onderwaterzoekingen ingezet. Dat gebeurt wellicht in de middag. 

Woordvoerster Anne Coenen van de politie Oost-Nederland: ,,We blijven alles op alle zetten om deze persoon te vinden.’’

Brandweermensen steken van wal voor de zoektocht naar de mogelijke drenkeling.
Volledig scherm
Brandweermensen steken van wal voor de zoektocht naar de mogelijke drenkeling. © NewsUnited/Stefan Verkerk

In samenwerking met indebuurt Zwolle