Volledig scherm
PREMIUM
Hogeschool Windesheim © ANP

Mbo’ers in het hbo: ze komen wel, maar blijven ze ook?

Ineens moeten ze leren leren, mbo-leerlingen die de sprong maken naar het hbo. Menigeen struikelt in de aanloop. Onderwijzend Zwolle schiet te hulp.

Ze zijn er genoeg: jongeren die na een middelbare beroepsopleiding besluiten om verder te studeren in het hoger beroepsonderwijs. Maar daar halen vier van de tien het einde van het eerste jaar niet: de hoeveelheid lesstof, het tempo en/of achterstanden breken hen op. De acht Zwolse hbo- en mbo-scholen proberen het hobbelige pad tussen mbo en hbo nu samen te plaveien. De uitval van mbo’ers in het hbo is geen nieuw probleem, maar de manier waarop er naar gekeken wordt verandert de laatste tijd wel, zegt Levien Rademaker die namens de gezamenlijke scholen bij de plannen betrokken is.

  1. Nierpatiënt Marie-Ceciel uit Zwolle staat BN’ers bij in Tour de Celeb: Het was overweldigend

    Nierpa­tiënt Ma­rie-Ce­ciel uit Zwolle staat BN’ers bij in Tour de Celeb: Het was overweldi­gend

    Toen Marie-Ceciel Lenselink (54) eenmaal de kans kreeg om iets te kunnen doen voor de Nierstichting twijfelde ze geen moment. Ze gaf zich op voor het programma Tour de Celeb, waar vier bekende Nederlanders een van de zwaarste Tour de France-etappe fietsen. De Zwolse nierpatiënte werd gekoppeld aan Erik Dijkstra, die op zijn beurt keihard moest strijden om de etappe te fietsen. En van strijden weet Lenselink alles.

In samenwerking met indebuurt Zwolle