Cibap in Zwolle wilde een docent ontslaan, maar dat mag niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Cibap in Zwolle wilde een docent ontslaan, maar dat mag niet. © Frans Paalman

Mbo-school Cibap in Zwolle mag docent niet ontslaan om relatie met student

Mbo-vakschool Cibap in Zwolle mag een docent niet ontslaan om haar relatie met een student. De rechter heeft de zaak van de onderwijsinstelling afgewezen. De relatie tussen de twee speelde al voor hij op Cibap kwam studeren en was bij de teamleider van de docent bekend.

8 reacties

 • Dirk Brinkman

  2 weken geleden
  Als de relatie er is/was voor de aanvang van de studie , wat heeft de school er mee te maken , het is geen ongepaste situatie . Het is een relatie tussen twee mensen.
 • Sina Hogeboom

  2 weken geleden
  Heb ze niks anders te doen dan hier over überhaupt te hebben.Rechter hoezo !!
 • Marco Wassink

  2 weken geleden
  En hoe zit het dan met het volgende, toen maar vooral benieuwd naar de tegenwoordige tijd. Miss. appels met peren, maar goed stel de vraag. Vroeger meemaals meegemaakt dat een leraar een eigen kind in de klas zat en een jaar lesgaf,btw ze werd " normaal" als alle anderen behandeld. Zo stel ik voor, dat als de student en leerkracht elkaar, i.i.g. op school directe en omgeving elkaar behandelen als leerling/docent, kan dat toch geen probleem zijn ?! Wie het beter weet, laat maar horen dan
 • Marco Dufour

  2 weken geleden
  Toen ik studeerde, kreeg ook een medestudente een relatie met één van de docenten. Dat ging prima, er waren geen problemen en geen ophef. Jaren later zag ik hen nog samen toen ze de trein instapten. De maatregel die Cibap in eerste instantie wilde nemen, vind ik buiten iedere proportie.
 • Robbert Scholten

  2 weken geleden
  Ik vind ook dat de school daar niet over gaat,het kan lastig zijn maar dat is het hele leven,