Volledig scherm
© ANP XTRA

MEE ontwikkelt training voor schuldenproblematiek bij licht verstandelijke beperking

MEE en Stimulansz hebben een trainingspakket ontwikkeld voor professionals die te maken hebben met schuldenproblematiek bij mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb).

Al eerder ontwikkelde MEE in samenwerking met de Rabobank Foundation en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een trainingspakket om jongeren met een licht verstandelijke beperking en hun ouders financieel bewust te maken. Op deze manier willen de samenwerkende organisaties de toenemende risico’s op schuldproblemen bij deze groep terugdringen. 

Terugdringen

Met het trainingspakket voor professionals willen MEE en Stimulanz preventief bijdragen aan het terugdringen van de schuldenproblematiek bij mensen met een lvb. 'Mensen met een lvb hebben relatief vaak schulden en lopen een groter risico op financiële problemen', aldus MEE. 'Dit komt door versobering van sociale vangnetten, zoals Wajong, en verdwijning van sociale werkvoorzieningen. En doordat de maatschappij steeds complexer wordt en van mensen steeds meer zelfstandigheid vereist.'

In samenwerking met indebuurt Zwolle