De terrassen zitten vol, maar de horeca heeft moeite om personeel te vinden om de klanten te bedienen.
Volledig scherm
De terrassen zitten vol, maar de horeca heeft moeite om personeel te vinden om de klanten te bedienen. © archief/David van Haren

Meer dan helft horeca heeft personeelstekort: bond biedt hulp met wervingscampagne

Het aantal openstaande vacatures in de horeca is vanwege de coronacrisis torenhoog. Restaurants en cafés staan te springen om personeel. Sinds het begin van de pandemie nam het aantal horecawerknemers af met liefst een kwart.

1 reactie

  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Eerst maar eens een goede cao, beter salaris mét ort en niet van die idioot lange shifts van 10 a 12 uur zonder fatsoenlijke pauzes. Dán maakt de horeca misschien meer kans. Want het is echt leuk om te doen hoor....maar dat is het dan ook. En van 'leuk' betaal ik de rekeningen niet en gezond is het ook niet, die idioot lange en zware diensten. Dan maakt de horeca misschien meer kans op goed personeel.
  1. Zwolse historicus in race voor tweede Ithakaprijs met boek over Dalfser landgoed: ‘Toch een beloning voor het vele werk’
    PREMIUM
    met video

    Zwolse historicus in race voor tweede Ithaka­prijs met boek over Dalfser landgoed: ‘Toch een beloning voor het vele werk’

    De Zwolse historicus Jan ten Hove veroverde in 2018 de Ithakaprijs voor zijn boek over Arnichem, de buitenplaats aan de Vecht bij het Haersterveer. Nu is hij opnieuw in de race voor deze prijs voor onderzoek naar Nederlandse kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Deze keer voor zijn boek waarin hij het levensverhaal optekent van het drie eeuwen oude Dalfser landgoed Den Aalshorst.