Volledig scherm
PREMIUM
Prorail heeft vorig jaar gewerkt aan het rangeerterrein naast het Engelse werk. © Foto Frans Paalman Zwolle

Meer herrie, meer licht: buren rangeerterrein Zwolle vrezen voor gevolgen uitbreidingsplannen

updateNatuurliefhebbers en omwonenden kijken met veel argwaan naar de uitbreiding van het rangeerterrein bij het treinstation in Zwolle. Ze vrezen lichtvervuiling door hogere lichtmasten, geluidsoverlast en hekelen het gebrek aan communicatie.

Het ‘oude’ rangeerterrein ter hoogte van hogeschool Windesheim wordt momenteel drastisch vernieuwd, gesaneerd en uitgebreid. Opdrachtgever ProRail wil hier straks meer treinen parkeren. Daarnaast gaat NedTrain een treinwasinstallatie bouwen om treinen te reinigen en onderhouden.

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle