Volledig scherm
ZwolleStation Stadshagen aan de Havezathealleemen is bezig met grondversteviging door middel van zandzakken morgen worden er damwanden geslagen © 2017 Foto Frans Paalman Zwolle © Frans Paalman

'Meer parkeerplekken bij Zwols treinstation Stadshagen'

ZWOLLE - Bij het eind dit jaar te openen treinstation Stadshagen in Zwolle, moeten meer parkeerplaatsen komen. Met deze oproep komen coalitiepartijen D66 en VVD.

De Zwolse gemeenteraad stemt vanavond over de inrichting van de omgeving rond het nieuwe station dat in december in gebruik wordt genomen. Knelpunt vormen de parkeerplekken. Eerder al werd het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om te kijken of het mogelijk is parkeerplaatsen en bushalte te verplaatsen naar de zuidzijde (waar nieuwbouwwijk de Tippe gepland staat) van het station. Volgens burgemeester en wethouders is dit onwenselijk en te duur. Beter is het alles aan de al bebouwde Stadshagenzijde te clusteren, stellen zij.

Treinhalte
Toch vinden D66 en VVD dat er ook parkeerplekken (park and ride) aangelegd moet worden aan de kant van de Tippe. Volgens de coalitiepartijen hebben vergelijkbare stations als Amersfoort-Schothorst veel meer plekken (circa 250) dan de 100 bij het nieuwe station in Zwolle. Het duo verwacht tevens dat er veel forenzen uit omliggende gemeenten gebruik gaan maken van de treinhalte. De parkeerplekken vinden ze nu veel te veel berekend op Stadshagenaren en enkele bewoners van het buitengebied.

De Zwolse gemeenteraad stemt vanavond over dit VVD/D66-plan. Is de meerderheid voor, dan moet het college van B en W met een voorstel komen voor parkeerplekken aan de zuidzijde.

In samenwerking met indebuurt Zwolle