Natuur- en actiegroepen in Gelderland en Overijssel vrezen vliegtuigoverlast na de herziening van het luchtruim.
Volledig scherm
PREMIUM
Natuur- en actiegroepen in Gelderland en Overijssel vrezen vliegtuigoverlast na de herziening van het luchtruim. © Archief

Méér vliegtuigherrie hangt Gelderland en Overijssel boven het hoofd

Krijgen inwoners van Gelderland en Overijssel straks een bak extra vliegtuigherrie over zich uitgestort? Ja, zeggen natuurorganisaties en actiegroepen. Die maken zich ernstige zorgen over de herziening van het Nederlandse luchtruim. Met alarmerende brieven waarschuwen zij politici in Oost-Nederland.

45 reacties

 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Het is vervelend maar weinig aan te doen,Gelderland en Overijssel komen er nog genadig van af,met achttien miljoen wordt het net wat krapper,een bloeiende economie geeft ook extra drukten en de kortste afstanden kosten het minste kerosine,benzine
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ B Zieleman, de prijs van kerosine is dit jaar verdubbeld. Het prijsverschil met diesel en benzine is een politieke keuze. Het verschil zit in BTW en accijnzen. Die worden niet berekend bij http://kerosine.Er is geen tekort aan benzine maar de OPEC landen pompen minder op. Onze diesel komt voor een groot deel uit Rusland en dat is momenteel het probleem.
 • henk dijk

  3 maanden geleden
  vies zooitje in het land en ze gaan maar door we moeten eens ingrijpen
 • B Zieleman

  3 maanden geleden
  Alles moet kapot, behalve de luchtvaart. Als er een stikstofprobleem is, ben ik de koningin. En wat ik heel frappant vind, is dat er nooit een tekort aan kerosine is en dat spul nog steeds spotgoedkoop is. Snappen jullie het nog? Hoe moeten we onze overheid vertrouwen op deze manier...niet dat het er al was, maar dit gaat nergens meer over!
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ jan pasman,als je langs Schiphol rijdt kan het er enorm naar kerosine stinken.