Melissa (27) uit Zwolle zit met handen in haar: ‘Ik heb een hulphond nodig om naar de supermarkt te kunnen’

VideoMelissa Mesritz kan niet alleen naar buiten zonder haar hond Blitz. Maar de bruine labrador mag nu niet mee de supermarkt in, omdat ze officieel geen hulphond is. De opleiding daarvoor kost 18.000 euro en dat geld heeft Melissa niet. 

Haar hond Blitz is alles voor Melissa Mesritz (27) uit Zwolle. Ze heeft psychische problemen en PTSS. Als het nodig is, stelt hond Blitz haar gerust. ,,Ik heb soms dissociaties, waarin ik eigenlijk buiten mezelf raak en niet meer weet wat ik doe. Ik ben wel eens van het spoor gehaald of wakker geworden in een politiecel.”

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle