Willemijn van Schilfgaarde, Arnold Heijbloem en Wilma Heeres (vlnr) richten samen met Rita Pereboom Oecumenisch Initatief Meppel op.
Volledig scherm
PREMIUM
Willemijn van Schilfgaarde, Arnold Heijbloem en Wilma Heeres (vlnr) richten samen met Rita Pereboom Oecumenisch Initatief Meppel op. © Wilbert Bijzitter

Meppelers starten nieuwe kerkgemeenschap: ‘Met pijn in het hart, maar het kan niet anders’

Een groep Meppelers is bezig een nieuwe oecumenische kerkgemeente op te richten die deel moet gaan uitmaken van de PKN. Oecumenisch Initiatief Meppel moet per 1 januari een opvolger zijn van wijkgemeente Het Erfdeel die binnenkort ophoudt te bestaan.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.