Door het onderstel van een rolschaats onder de fiets te bevestigen kon de man het rijwiel zo aan de hand meenemen.
Volledig scherm
Door het onderstel van een rolschaats onder de fiets te bevestigen kon de man het rijwiel zo aan de hand meenemen. © Politie

Met deze slimme truc neemt Zwolse 'fietsendief' dit rijwiel moeiteloos mee

Met een beetje creatief denkwerk liep het ‘ophalen’ van een fiets voor een Zwolse vermeende fietsendief op rolletjes. Dankzij een bijzonder hulpmiddel kon de man een rijwiel moeiteloos aan de hand meenemen. Toch ging dat niet zo gesmeerd als gedacht. Toen er een paar agenten op zijn pad kwamen, moest hij maken dat hij wegkwam.

11 reacties

 • Klaas Balder

  2 maanden geleden
  Is al een jaren oude truc hoor, niks geen nieuws onder de zon. Kan nog wel meer van dit soort simpele trucks opnoemen.
 • T Los-Lijzenga

  2 maanden geleden
  Ja...vertel en show ook nog even hoe dat moet...slim!
 • Kleinhuis

  2 maanden geleden
  Kunnen ze bij de redactie niet beter nadenken? Hoe halen jullie het in je hoofd fietsendieven op een idee te brengen en ook nog te laten zien hoe je dat precies doet.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Dit is een truc die 60 jaar geleden, toen gewone rolschaatsen nog normaal waren, al gebruikten als we weer eens ons fietssleutje kwijt waren. Dus niets nieuws onder de zon.
 • Leida Lans

  2 maanden geleden
  Over media gesproken. Dat zou wat mij betreft wel een stuk minder mogen. In sommige gevallen wordt het alleen maar aangewakkerd door er stevig op in te gaan.
 1. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.