Vaccinatielocatie Papendal heeft een speciaal 'prikuur' georganiseerd voor mensen met prikangst, met name jongeren ervaren veel stress door angst voor de naald.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatielocatie Papendal heeft een speciaal 'prikuur' georganiseerd voor mensen met prikangst, met name jongeren ervaren veel stress door angst voor de naald. © Gerard Burgers

Miljoenen Nederlanders hebben prikangst (en dit kun je ertegen doen)

Vraag bij het NieuwsDe GGD maakt zich zorgen over het relatief grote aantal jongeren dat zich vanwege prikangst niet durft te laten vaccineren. ,,Sommigen hebben er alles voor over om niet te worden geprikt.’’ Wat is prikangst eigenlijk?

7 reacties

 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Angst voor een prikje hoef je niet te hebben, maar of dat ook geldt voor datgene wat er in de spuit zit valt nog te bezien. Als ik boven de 70 zou zijn of een zwak immuunsysteem zou hebben dan zou ik niet aarzelen en mijn vaccinatie gaan halen. Maar jongere, gezonde mensen die nul kans lopen om ernstig ziek te worden vaccineren vindt ik een verkeerde keuze. Afgezien van de onbekendheid wat er op langere termijn gebeurd met je gezondheid zijn er wel degelijk doden gevallen door vaccinatie!
 • Eric Moll

  1 jaar geleden
  Inmiddels zijn er 100 miljoen+ mensen gevaccineerd tegen COVID en zijn de bijwerkingen niet abnormaal, noch in aantal, noch in de aard ervan. Dus roepen dat uitwerking en effectiviteit onbekend en dubieus zijn is onwaar. Bij bijv. Hepatitis B ontkomt niemand in de zorg aan vaccinatie. De juiste manier om zoveel mogelijk mensen te beschermen is iedereen te vaccineren. Werkgevers die geen ongevaccineerden in hun bedrijf willen, willen een veilige werkomgeving voor al hun personeel en da's prima!
 • Geert Ladan

  1 jaar geleden
  Er is nogal een verschil tussen ‘gewoon’. Inenten en het nemen van een inenting die experimenteel is. De entingen die je krijgt als kind zijn door en door getest en zoiets duurt doorgaan 5 tot 10 jaar. Normaal krijg je hier voor betaald, nu ben je asociaal als je geen rotzooi in je lijf wil waarvan de uitwerking niet bekend is en de effectiviteit ook dubieus is.
 • Godebald van Binsbergen

  1 jaar geleden
  Maar hoe doen/deden ze dat dan met alle andere vaccinaties, zoals bij de kinderziektes, of bij een vakantie naar een tropisch land en dus tegen de ziektes aldaar. Of wanneer ze een verdoving nodig hebben i.v.m. een medische ingreep, zoals bij de tandarts of een poliklinische behandeling?
 • Willem v

  1 jaar geleden
  Het is gewoon asociaal om je niet te laten inenten, en een ander te willen besmetten, wordt volwassen en laat je inenten mensen.