Volledig scherm
© Koen Suyk/ANP

Minder lege kantoren in Zwolle, Apeldoorn en Deventer

ZWOLLE/APELDOORN/DEVENTER - De kantorenleegstand is het afgelopen jaar gedaald in Zwolle, Apeldoorn en Deventer, blijkt uit cijfers van Cushman & Wakefield. Begin deze maand stond 16,6 procent van het kantooroppervlak in Zwolle leeg, een jaar eerder was dat nog 18 procent.

In Deventer is de kantoorleegstand licht afgenomen van 23,4 procent in de laatste maand van 2015 naar 23,1 procent deze decembermaand. In Apeldoorn nam de leegstand in een jaar tijd af van 17,8 naar 17 procent.

In heel Nederland staat op dit moment iets minder dan 6,8 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte leeg. Begin deze maand stond 14,1 procent van het kantooroppervlak leeg. Dit was een jaar eerder 15,8 procent.

Procentueel gezien is de leegstand van alle onderzochte gemeenten het hoogst in Capelle aan den IJssel (34,2 procent van het totale kantoorvloeroppervlak). In 40 van de 54 onderzochte gemeenten nam de leegstand af.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle