Volledig scherm
De plek waar het fietspad uitkomt op de Hasselterdijk © Francisca Muller

Minderjarige jongen zit nog steeds vast voor gewapende beroving 15-jarig Zwols meisje

De minderjarige jongen die is opgepakt voor de beroving van een 15-jarige meisje in de Zwolse wijk Stadshagen zit nog vast. De politie wil nog steeds zijn leeftijd niet bekend maken.  De betrokkenheid van de jongen en zijn rol bij de straatroof, waarbij met een vuurwapen gedreigd werd, wordt nog onderzocht. 

Vooralsnog zijn er geen verdere aanhoudingen verricht. Die worden overigens niet uitgesloten. 

Vuurwapen

De politie wil verder weinig kwijt over het incident waarbij het meisje zondagavond in de omgeving van de Hasselterdijk in Stadshagen door een groepje jongens werd overvallen. Een van hen had een vuurwapen in de hand. Het meisje werd beroofd van haar telefoon, waarna de daders ervandoor gingen. 

Eerdere incidenten

De nu opgepakte verdachte is minderjarig en woont niet in Stadshagen. Hij is dinsdag naar het politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. De politie kijkt naar zijn mogelijke rol en naar een relatie met eerdere incidenten. Politiewoordvoerder Ruud Visser wil ook vandaag niet zeggen wat de leeftijd van de jongen is. ,,Het gaat om een minderjarige. Of we de leeftijd wel of niet naar buiten brengen bepaalt de officier van justitie. Dat hangt van meerdere zaken af, bijvoorbeeld of de verdachte al een geschiedenis heeft met justitie.’’ Op de vraag of er al meerdere verdachten zijn aangehouden zegt Visser: ,,Wanneer dat zo is, melden wij dat zelf. Dat zijn geen zinvolle vragen om de recherche mee lastig te blijven vallen tijdens het onderzoek.’’ 

Zorgen

Een dag voordat het meisje op de Hasselterdijk werd beroofd, ontkwam een 18-jarige vrouw op de brug over de Hasselterweg aan een groep die haar eveneens met een vuurwapen bedreigde. En ook eerder deze zomer waren er incidenten waarbij jongeren werden belaagd door (een groepje) andere jongeren. De wijkagent van Stadshagen maakt zich zorgen, zo liet ze vandaag in de Stentor weten.  Dat de incidenten veel teweeg brengen in de wijk, dat vindt Visser wel 'meevallen’. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle