In de Tippe vestigt zich een bijzondere woongemeenschap. De bewoners, zoals Anne-Wil de Vries en Inge Brouwer, gaan zo klein mogelijke huizen bewonen
Volledig scherm
PREMIUM
In de Tippe vestigt zich een bijzondere woongemeenschap. De bewoners, zoals Anne-Wil de Vries en Inge Brouwer, gaan zo klein mogelijke huizen bewonen © Foto Freddy Schinkel

Minimalisten beginnen eigen woongemeenschap in nieuwbouwbuurt de Tippe in Zwolle

In nieuwbouwbuurt de Tippe (Stadshagen) hoopt een groep gelijkgestemde idealisten hun woondroom waar te maken. De zelfbenoemde pioniers, verenigd in Vereniging Klein Wonen-de Tippe en geïnspireerd door de tiny house beweging, hopen dit jaar een handtekening onder hun ‘utopia’ te kunnen zetten.

6 reacties

 • Constant Kanitz

  1 jaar geleden
  Een heel mooi project. Ik hoop dat de Gemeente Zwolle meewerkt. Veel succes!!
 • W. Kloppenburg

  1 jaar geleden
  Dat wordt een veredelde camping midden in een stad onder de vlag van tiny houses om een vergunning te krijgen.
 • Brummel

  1 jaar geleden
  Een inspirerend en mooi initiatief. Hopelijk kan het doorgang vinden. 🍀
 • S van Beurden

  1 jaar geleden
  Het valt me wel op dat veel 'Tiny Houses' op een flink stuk grond staan, zodat er een moestuin mogelijk is. Ik vraag me altijd af hoeveel mensen met Tiny Houses je kwijt kunt op een hectare vergeleken met bijvoorbeeld appartementengebouwen van vier hoog op dezelfde oppervlakte. Is dit werkelijk een beter gebruik van de schaarse ruimte?
 • Jarno Wolters

  1 jaar geleden
  Gaat hem niet worden , anders mag zwolle mij ook wel een kavel verkopen voor weinig
 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.