Volledig scherm
De start- en landingsbaan van Lelystad Airport. © Freddy Schinkel

Ministerie krijgt 6500 reacties op routes Lelystad Airport

Zeker 6500 mensen hebben op de website van het ministerie van Infrastructuur hun mening gegeven over de vliegroutes van Lelystad Airport. Verreweg de meeste reacties kwamen uit Oost-Nederland.

Het gaat om een tussenstand van 18.30 uur, de consultatie loopt nog door tot vanavond 23.59 uur. Het gros van de 6500 reacties is kopieer-en-plakwerk: actiegroepen Hoog Overijssel en Red de Veluwe hadden standaardteksten op hun website gezet en die zijn massaal ingestuurd.

Openbaar

Van de 6500 reacties zijn er 3200 door de indieners op 'openbaar' gezet. De andere helft van de reacties is alleen in te zien door mensen op het ministerie. De internetconsultatie was formeel bedoeld voor voorstellen ter verbetering van de vliegroutes. 

Veel reacties bevatten echter vooral kritiek. Zoals op het onderzoek naar de effecten van de aan- en uitvliegroutes en het feit dat Oost-Nederland zomaar werd geconfronteerd met de lage vliegroutes (1800 meter), zonder dat daarbij inspraak mogelijk was. 

Advies

De reacties worden door het ministerie meegenomen in het besluitvormingsproces, onder meer door een groep 'bewonersafgevaardigden' een advies uit te laten brengen aan minister Cora van Nieuwenhuizen.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Zwolle