Een speciaal kwartetspel moet ouderen weerbaar maken tegen familie, kennissen en verzorgers die hen geld proberen af te troggelen. Het spel maakt deel uit van een nieuwe grote campagne.
Volledig scherm
PREMIUM
Een speciaal kwartetspel moet ouderen weerbaar maken tegen familie, kennissen en verzorgers die hen geld proberen af te troggelen. Het spel maakt deel uit van een nieuwe grote campagne. © Oscar Balkenende

Misbruik van ouderen komt vaker voor dan gedacht: Liever dood dan aangifte doen tegen de zoon die je bestal

In Zutphen veroordeelde de politierechter donderdag een vrouw die 7000 euro van haar moeder stal tot een taakstraf van 100 uur. Misbruik van ouderen is voor Veilig Thuis IJsselland komend jaar een speerpunt. De cijfers laten volgens hen slechts het topje van de ijsberg zien.

3 reacties

 • jos zoet

  4 maanden geleden
  Wat een walgelijk types die zoiets doen.. Maar ja, laat me raden... Taakstrafje ?
 • M.M. Bonder

  4 maanden geleden
  Triest allemaal, en zeker jammer dat er geen Raad voor de Ouderenbescherming is. Misschien iets om op te richten? Er is zoveel vergrijzing, dit zal mogelijk vaker gaan voorkomen.
 • H.M. Toering

  4 maanden geleden
  Triest, Zulke mensen zouden hun moeder of vader zelfs verkopen en alles voor wat euro's 💶 te verdienen want wat hebben we het goed hier in Nederland. Of zou het komen dat we nooit genoeg hebben? Men moet zich schamen als je dit op je geweten hebt.
 1. Deel personeel Museum de Fundatie voelt zich in de kou gezet, gemeente Zwolle en provincie blij met extra directeur
  PREMIUM
  3

  Deel personeel Museum de Fundatie voelt zich in de kou gezet, gemeente Zwolle en provincie blij met extra directeur

  Cultuurwethouder Monique Schuttenbeld van Zwolle is blij dat bij Museum de Fundatie snel is ingegrepen na het onderzoek naar de behandeling van het personeel. Ze stelt dat met het aanstellen van een tweede directeur een goede oplossing is gevonden. Een deel van de medewerkers is het daar niet mee eens en voelt zich in de steek gelaten door de Raad van Toezicht.