Volledig scherm
PREMIUM
Mitu Zaman was al vegan foodblogger en gaat nu ook veganistische kookworkshops geven in Zwolle. © Alex Mulder

Mitu (31) leert Zwolle veganistisch koken in nieuwe workshops

Koken en etenMitu Zaman (31) uit Zwolle wil haar stadsgenoten leren dat veganistisch koken, met enkel plantaardige ingrediënten, helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. ,,En dat het ook heel lekker is." Vandaar dat ze erover blogt op Mitu's Meatless Food en nu is gestart met kookworkshops. Van tempeh-sateh tot miso-aubergine.

Zelf at ze vroeger heus wel vlees. ,,Ik ben geboren in Bangladesh, maar op mijn vierde jaar met mijn ouders naar Nederland gekomen. We zijn islamitisch en in die curry's die we aten zat ook wel eens vlees." Maar een paar jaar geleden werd dat steeds minder. ,,Ik ben op een gegeven moment steeds meer vegetarisch gaan eten. Eigenlijk vooral omdat ik dikker was geworden en gezonder wilde eten. Plantaardig eten is gewoon beter."

  1. Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’
    PREMIUM
    interview

    Eigenaar Zwolse coffeeshop De Pijp begrijpt angst uit de buurt: 'Nu ga ik me bewijzen’

    Of hij er nog wel zin in heeft, vragen we coffeeshophouder Roy Lensink (42). Hij haalt zijn schouders op. ,,Ja hoor, nu wel weer.’’ De weg naar de opening van de vijfde Zwolse coffeeshop De Pijp was een lange, met bovendien veel hobbels. En dan te bedenken dat Wezeper Lensink al jarenlang met dit idee rondloopt. In Assendorp werd hem de deur gewezen en ook een ander pand ging op het laatste moment niet door. ,,Het was een lange strijd.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle