Liselotte Volkers verkoopt met haar bedrijf Volcare modieus incontinentie-ondergoed.
Volledig scherm
PREMIUM
Liselotte Volkers verkoopt met haar bedrijf Volcare modieus incontinentie-ondergoed. © Foto Frans Paalman

Modieus broekplassen dankzij deze verpleegkundige uit Zwolle

Als verpleegkundige zag Liselotte Volkers uit Zwolle schaamte en ongemak onder vrouwen met ongewenst urineverlies. Als onderneemster bedacht ze een oplossing: modieus ondergoed met een absorberende laag. Maakt haar uitvinding ook maandverband overbodig?

Als kind speelde Liselotte Volkers (22) uit Zwolle doktertje én winkeltje. Ze koos voor een verpleegkundeopleiding, maar droomde ook van een eigen onderneming. Nu heeft ze een gat in de markt gevonden waarin ze beide talenten kwijt kan: modieus incontinentieondergoed. Voor ongeveer twee tientjes te koop via internet.  

Een uitvinding die bovendien duurzaam is, want anders dan veel ander incontinentiemateriaal verdwijnt het na gebruik niet in de vuilnisbak maar in de wasmachine. Volkers werkt nu parttime voor een detacheringsbureau voor verpleegkundigen om daarnaast voldoende tijd te hebben voor het bedrijf Volcare dat ze samen met haar broer Reinout (25) opzette. 

  1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathem en de legotheek in Eefde is hot

    LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathem en de legotheek in Eefde is hot

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle