Volledig scherm
PREMIUM
,,Onze voogd vindt het ook heel verschrikkelijk.’’ Foto frans paalman © Frans Paalman

Moeder Petra uit Zwolle verloor het vertrouwen in jeugdzorg: ‘Alles kost zoveel tijd’

Hij gooide de ramen in en trok een mes in het open internaat. Zo gek was het daarom niet dat de 13-jarige Quinten naar een gesloten instelling moest. Maar snel bleek dat niet de juiste plek voor hem. ,,Het duurt maar en duurt maar, terwijl het Quinten beschadigt.’’ Een gesprek met twee moeders die hun vertrouwen in de jeugdzorg kwijt zijn.

Ze is gebroken, vermagerd, een wrak. Twee vermoeide blauwe ogen, de ene sigaret na de andere. In het gezin van Petra Bannink (39) uit Zwolle speelt nu zoveel, dat ze tijdelijk bij een vriendin woont. Haar zoon Quinten (13) zit sinds ruim een jaar in een gesloten instelling in Hoenderloo. Hij heeft de agressieve gedragsstoornis ODD/ CD. Hij moet, omdat hij er al maanden aan toe is, door naar een andere instelling, maar er is geen plek, de wachtlijsten zijn enorm. Daardoor zit hij al maanden te lang opgesloten.

  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle