Volledig scherm
Mogelijk komt er een doorstart van het ondernemersmagazine Regiolokaal. © regiolokaal

Mogelijk doorstart magazines na faillissement Regiolokaal Zwolle

Curator mr. Paul Schepel van het failliete bedrijf Regiolokaal in Zwolle is op zoek naar gegadigden om de drie ondernemersmagazines die dit bedrijf uitgaf, over te nemen. Het gaat om de bladen Bijzonder Zwolle, Bijzonder Kampen en Regiolokaal. 

Aan het laatstgenoemde ondernemersblad is ook een netwerkclub met zo'n vierhonderd leden verbonden. 

Vorige week werd Regiolokaal BV failliet verklaard. Het bedrijf van Zwollenaar Hylke Thiry hield zich bezig met crossmediale mediaconcepten voor bedrijven en had vijf mensen in dienst, zegt de curator. Enkele medewerkers zouden belangstelling hebben om de bladen over te  nemen. Onder de vlag van Regiolokaal werden jaarlijks ook een aantal netwerkevenementen gehouden, onder meer bij de verschijning van het gelijknamige blad. Om de achterliggende netwerkclub te behouden is het volgens Schepel zaak dat er snel duidelijkheid komt over een doorstart. Hij verwacht volgende week meer te weten.

Belastingschuld

De inventaris van Regiolokaal is inmiddels verkocht op last van de Belastingdienst. Hiermee is een belastingschuld gedeeltelijk afbetaald, aldus Schepel. Daarnaast zijn er nog enkele partijen die een vordering op het bedrijf hebben.

Sinds duidelijk werd dat Regiolokaal in moeilijkheden verkeerde is ook de winkel Pistache in Zwolle gesloten. Vorig jaar werd Pistache failliet verklaard, maar maakte een doorstart in de Weeshuispassage. Thiry was destijds mede-eigenaar van de winkel. Volgens Schepel is de zaak nu van zijn ex-vrouw. Er is geen verband met dit faillissement, zegt hij. 

Thiry wil zelf niet reageren.

In samenwerking met indebuurt Zwolle