Leo Reawaruw (midden met blauwe baret) vindt de tijd rijp om voor Molukse oud-militairen van het KNIL achterstallige wachtgelden en pensioenen te claimen van de Nederlandse overheid. Ze waren afgelopen zomer voor het eerst welkom op de Nationale Veteranendag. Op dit eerherstel moeten volgens Reawaruw en de zijnen financiële vergoedingen volgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Reawaruw (midden met blauwe baret) vindt de tijd rijp om voor Molukse oud-militairen van het KNIL achterstallige wachtgelden en pensioenen te claimen van de Nederlandse overheid. Ze waren afgelopen zomer voor het eerst welkom op de Nationale Veteranendag. Op dit eerherstel moeten volgens Reawaruw en de zijnen financiële vergoedingen volgen. © Kock, Cor de

Molukkers beginnen in Zwolle campagne voor hun megaclaim: ‘Wij willen eindelijk wachtgelden zien’

Het wordt de grootste claim ooit in Nederland, stelt Leo Reawaruw. De staat zou al met al circa 875 miljoen euro moeten aftikken. Oftewel 230.000 euro aan achterstallig wachtgeld en pensioen voor ieder van de circa 3800 Molukse oud-militairen van het voormalig Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Hun grote landelijke campagne begint vanmiddag in Zwolle.