Volledig scherm
Een Duitse ambulance. Foto ter illustratie. © ANP

Motorrijder (29) uit Zwolle zwaargewond bij ongeluk in Duitsland

Een 29-jarige motorrijder uit Zwolle is gistermiddag ernstig gewond geraakt in Duitsland. De man kwam in botsing met een andere motorrijder en ging hard onderuit, meldt de Duitse politie.

Het ongeluk gebeurde aan het begin van de middag in het Klosterholte, ongeveer 30 kilometer over de grens. De Zwollenaar reed daar samen met twee andere motorrijders over de provinciale weg vanuit Meppen richting Bawinkel. 

Het ging mis toen de man uit Zwolle, die voorop reed, rechtsaf wilde slaan. Zijn achterligger, een 33-jarige man uit Klazienaveen, zag dit te laat en botste daardoor hard achterop zijn voorganger. Beide mannen vielen op de grond en raakten ernstig gewond. Ze werden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

  1. Opschudding om glazenwassers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfsnaam, alles in orde’
    PREMIUM

    Opschud­ding om glazenwas­sers in Zwolle: ‘Nieuwe bedrijfs­naam, alles in orde’

    Het zal je gebeuren. Staan er ineens twee onbekende glazenwassers je ramen te lappen, terwijl je daar niet om hebt gevraagd. Meerdere straten in Assendorp en de Pierik in Zwolle stonden maandag in rep en roer om de onbekende schoonmakers. De politie rukte drie keer uit. Uiteindelijk lijkt het te gaan om een misverstand: de ‘vaste’ glazenwasser is overgenomen. ,,Goed dat mensen alert zijn en ons tippen’’, zegt de politie.

In samenwerking met indebuurt Zwolle